حسام

فرهنگی، اجتماعی، سیاسی

حسام

فرهنگی، اجتماعی، سیاسی

هفته آینده تکلیف تعهدات ارزی واردات مشخص می‌شود

وزیر امور اقتصاد و دارایی از مشخص شدن تکلیف تعهدات ارزی واردات در هفته آینده خبرداد.
فرهاد دژپسند در حاشیه هشتادمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی  در جمع خبرنگاران  در پاسخ به سوالی درباره تعهدات ارزی وارد کنندگانی که در ماه‌های اخیر پارسال واردات انجام داده‌اند، گفت:  این بحث در کمیسیون اقتصاد دولت مطرح شده و  بواسطه ابهامات و سوالاتی در این خصوص وجود داشت این موضوع به کارگروهی ارجاع شده و قرار است هفته آینده نتایج آن مشخص شود.

وی بیان داشت: این بحث جدید نیست و در 4 دهه اخیر سه بار به دلیل جهش نرخ ارز این بحث را داشته‌ایم بنابراین باید به سمت ساز و کارهایی رفت که فعالان اقتصادی با پیش بینی آینده، طرح هایی برای خود تعریف کنند که در این شرایط قرار نگیرند.

دژپسند گفت: قرار است نتایج  کارگروه هفته آینده در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شود.

دژپسند در مورد اصلاح نظام بانکی گفت: این موضوع یک بسته کامل است، اما در بعضی‌ زمینه ها ضرورت دارد با فوریت بخشی از این اصلاح را به مراحل تصویب و اجرا ببریم .

وی در مورد فروش اموال مازاد بانک‌ها گفت: این کار بسیار منظم در حال انجام است اما به دلیل اینکه برنامه‌هایی که بانک‌ها ارائه کرده بودند، تأمین کننده همه خواسته‌های ما نیست آن را برای تجدید نظر فرستاده‌ایم که تا آخر هفته کامل می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد مبلغ فروش اموال مازاد بانک‌ها گفت: مبالغ در 10 بانک متنوع و متفاوت است و اکنون سرجمع آن را نمی‌دانم. شرکت‌های وابسته به بانک‌ها در فراخوان‌هایی در اقصی نقاط کشور مناقصاتی انجام داده‌اند و با توجه به اعتراضات مخالفین هم ملموس است که این کار در حال انجام است اما تا تحقق هدف نباید کوتاه بیاییم.  

وی در مورد رقابت پذیر کردن محصولات پتروشیمی و فولاد بیان داشت: در نشست گذشته شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی کلیات رقابت پذیر کردن زنجیره ارزش این دو صنعت مورد بحث قرار گرفت و نکاتی مطرح شد که نیازمند تحقیق و بررسی بیشتر بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی بیان داشت: به همین دلیل این مسأله به کارگروهی ارجاع شد و طی دو هفته گذشته متون پیشنهادی کارگروه ابلاغ شد.

وی با بیان اینکه به دلیل گستردگی در یک جلسه نمی‌توان همه مباحث را جمع کرد گفت: به دلیل مزیت‌های اقتصادی باید به این نوع صنایع توجه بیشتری شود البته این بدان معنا نیست که از دیگر بخش‌ها غفلت شود.

دژپسند در مورد رقابت پذیر کردن زنجیره ارزش صنایع بیان داشت: در جلسه آینده شورای گفت‌وگو موارد باقی مانده بررسی خواهد شد. دولت هم مطالعاتی در این زمینه انجام داده و پیشنهاداتی دارد که برای مراحل بعدی ارسال می‌شود.

واکنش تند عضو فراکسیون امید به ادعای کریمی قدوسی

ر گفت و گو با نامه نیوز عنوان شد؛

عضو فراکسیون امید نسبت به توئیت کریمی قدوسی واکنش تندی نشان داد و نوشت: کسانی که می گویند 50 درصد نمایندگان دنبال فروپاشی نظام هستند، با طرح این حرف های غلط می خواهند برای خود دکان باز کنند.

گروه سیاست نامه نیوز: سیدجواد کریمی قدوسی آرام و قرار ندارد. یک پروژه «جنجال» اگر منقضی شود، سریع پروژه دیگری را کلید می زند. او در جدیدترین اقدامش ادعای بزرگی کرد و در توئیتی نوشت «۵۰ درصد این مجلس به دنبال فروپاشی نظام جمهوری اسلامی است، سران فتنة ۸۸ به دنبال سقوط نظام جمهوری اسلامی بودند و حالا امروز ۵۰ درصد نمایندگان مجلس پشت تریبون می‌روند و از سران فتنه دفاع می‌کنند.»

محمد قمی در واکنش به این توئیت کریمی قدوسی به نامه نیوز گفت: نمایندگان مجلس از فیلتر شورای نگهبان، وزارت اطلاعات، نیروهای انتظامی و دادگستری عبور کردند بنابراین غربالگری شدند. طبق گفته امام مجلس عصاره فضائل ملت است و نمایندگان برای اعتلا و تقویت نظام جمهوری اسلامی تلاش می کنند.

وی افزود: اغلب نمایندگان مجلس اعم اصولگرا و اصلاح طلب سابقه حضور در جبهه و جنگ را دارند یا از خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و آزادگان هستند. کسانی که برای نظام و اسلام جانفشانی کردند و خون دادند چه طور ممکن است برای فروپاشی نظام تلاش کند؟ اگر نمایندگان درباره موضوعی اظهارنظر موافق و مخالفی دارند حق نمایندگی آنها است نباید کسی آنها را برانداز خطاب کند. این حرف ها باعث تضعیف نظام می شود و برای مملکت آفت دارد که قطعا موجب خوشحالی دشمن است.

نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: کسانی که می گویند 50 درصد نمایندگان دنبال فروپاشی نظام هستند، با طرح این حرف های غلط می خواهند برای خود دکان باز کنند، در حالیکه نمی دانند چه ضربات سنگینی را به نظام، کشور و ملت می زنند. اینکه بگوییم مجلس در صدد براندازی است یعنی یک قوه مملکت را به دیدگاه براندازی متهم کردیم که این تفکر باطل است و اصل و ریشه ندارد.

وی ادامه داد: در زمان جنگ اقتصادی قرار داریم و دشمن با تمام قدرت جلوی ما ایستاده و انقلاب را تهدید می کند، در چنین اوضاعی همه ما باید وحدت و اتحاد داشته باشیم و تمام فکر و تلاش مان این باشد که چگونه دشمن را شکست دهیم بنابراین نباید حرف هایی بزنیم که بوی تفرقه می دهد و عامل دلسردی در جامعه می شود.

عضو فراکسیون امید تأکید کرد: من با این تفکر مخالفم و آن را مغایر اندیشه امام و رهبری و پاسداری و پاسداشت خون شهدا می دانم. ما در این شرایط باید صحبت از وحدت، اتحاد، برادری، همدلی و همفکری کنیم، کاری کنیم مردم به نظام خوشبین شوند و به دشمن بفهمانیم که ما همه با هم یکی هستیم و در مسیر انقلاب و پاسداشت انقلاب قدم بر می داریم و به خون شهدا وفاداریم.

سه شرط مجلس برای افزایش قیمت خودرو

اقتصادنیوز: رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی مجلس شرط‌هایی که بر اساس آن قیمت خودروها افزایش می‌یابد را تشریح کرد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، حمیدرضا فولادگر، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در روزهای آینده نرخ‌های جدید خودروها اعلام می‌شود،گفت: در این زمینه سناریوهای مختلفی از سوی دولت و خودروسازان تدوین شده که در روزهای آینده اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه در گروه خودروسازی سایپا قرار بر این است خودروهای به مانند تیبا و پراید و در گروه خودرو سازی ایران‌خودرو، گروه خودروهای به مانند سمند و پژو با سه شرط افزایش قیمت داشته باشیم، ادامه داد: شرط اول این است که محاسبه دقیقی از افزایش هزینه‌ها و قطعات از سوی دستگاه‌های نظارتی انجام شود و به یک عدد قطعی در این زمینه برسند.

نماینده اصفهان در مجلس تصریح کرد: شرط دوم این است تمامی افزایش هزینه‌ها به دوش مصرف‌کنندگان نباشد بلکه خودروسازان باید از طریق افزایش بهره‌وری بخشی از قیمت‌ها را جبران کنند.

رئیس کمیسیون حمایت از تولید ملی در مجلس اضافه کرد: شرط سوم این است که خودروسازان برای افرادی که سوداگر نیستند و خودروها را برای مصرف خود  می‌خواهند شرایط فروش اقساطی با سود کم و بلند مدت را فراهم کنند.

فولادگر با بیان اینکه با این 3 شرط افرایش قیمت‌ها را شاهد خواهیم بود، اظهار داشت: قرار بر این  است قیمت خودروهای رقابتی نیز از طریق حاشیه بازار تعیین شود اما شرط این افزایش قیمت خودروهای رقابتی نیز این است که توزیع‌ و فروش نقدی آنها مستمر باشد تا قیمت حاشیه‌ بازار نیز کاهش پیدا کند.

 

یک فرد مطلع در دفتر رهبر انقلاب : رهبری به هیچ بازنشسته ای اجازه ماندن نداده اند

یک فرد مطلع در دفتر مقام معظم رهبری گفت: صلاحیت افرادی که از طرف رهبری اجازه ماندن در مسئولیت هایشان را گرفته اند اساسا موضوعیت ندارد چرا که رهبری برخی از این افراد را نمی شناسند.
به گزارش نامه نیوز، یک فرد مطلع در دفتر رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: قانون منع بکارگیری بازنشستگان از جمله قوانین مهم، کاربردی و مورد استقبال بسیاری از آحاد جامعه است که می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد.

وی افزود: استقبال از جدی گرفته شدن این قانون و حساس. در عین حال، این قانون به دلایلی از جمله سرعت اجرایی شدن و همه جانبه نگاه نکردن در اجرا مشکلاتی را برای برخی دستگاه‌های مختلف دولتی و غیر دولتی بوجود آورد و روسای این دستگاه ها برای رفع مشکلات خود و استفاده از یکی از مهمترین منابع خود یعنی نیروی انسانی کارآزموده راهی جز درخواست از رهبر انقلاب نداشتند.

این  فرد مطلع در دفتر رهبر معظم انقلاب همچنین عنوان کرد: رهبری ضمن تاکید بر اجرای حداکثری قانون، فقط در حد ضرورت و برای جلوگیری از برخی تنگناها درخواست برخی دستگاه‌ها را بصورت حداقلی پذیرفتند و درخواست برخی دستگاه‌ها را هم کلا نپذیرفتند.

وی ادامه داد:‌ موافقت یا عدم موافقت رهبری با درخواست دستگاه‌ها هیچ ارتباطی با انتصابی و انتخابی ندارد و در بین دستگاه‌ها هم از مجموعه دولت وجود دارند مانند وزارت اطلاعات ،وزارت نفت، وزارت بهداشت، سازمان انرژی اتمی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و هم از قوه قضائیه و هم صدا وسیما.

وی اضافه کرد: صلاحیت افرادی که از طرف رهبری اجازه ماندن در مسئولیت هایشان را گرفته اند اساسا موضوعیت ندارد چرا که رهبری برخی از این افراد را نمی شناسند ضمن اینکه نه امکان بررسی صلاحیت این افراد در این زمان محدود وجود داشته و نه بنای چنین کاری بوده است لذا با اعتماد به تشخیص رئیس دستگاه و پذیرفتن منطق درخواست او با این درخواست ها موافقت شده است؛ لذا وضعیت این افراد هیچ تفاوتی با دیگر مدیران ندارد و این اجازه الزاما به معنای تایید این افراد از سوی رهبری نیست».

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اگر چه اکثر دستگاههای منسوب به رهبری مشمول این قانون نمی شدند اما تاکید شده این قانون در باره آنها نیز باید بصورت حداکثری اجرا شود؛ لذا از خود دفتر رهبری تا بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، آستان قدس رضوی، موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و دیگر مجموعه ها این قانون اجرایی شده است.  

وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که در تمام دستگاه ها هم مقوله جانشین پروری جدی گرفته شود و هم توجه به نیروهای جوان و نخبه. دستگاهها حداکثر تلاش خود را برای جایگزین کردن نیروهای جدید بجای افرادی که موقتا" مجوز حضور دریافت کرده اند، کنند.

چرا پسر معصومه ابتکار در امریکا درس می خواند؟

معاون رئیس‌جمهور گفت:تحصیل در آمریکا تأیید خوی سلطه گری آمریکا نیست. در آمریکا تحصیل کردن از قدیم بود. خیلی ها رفتند آمریکا تحصیل کردند اما لزوما تحصیل در آنجا به معنای تأیید سیاست های دولت آمریکا نیست.
روز ۱۳ آبان که می شود، بسیاری از عکس ها و فیلم های مربوط به تسخیر سفارت آمریکا در سال ۵۸ از آرشیوها بیرون می آید و در فضای مجازی بین کاربران دست به دست می چرخد. در روز ۱۳ آبان امسال یک عکس و یک فیلم چند دقیقه ای بسیار بحث برانگیز شدند. نقطه موضوع آنها معصومه ابتکار بود.

ابتکار فیلم و عکس یادشده را جعلی و مصداق بارز جنگ روانی جریان سلطنت طلب خارج نشین می داند و می گوید «متأسفانه برخی در داخل این اسب های زین کرده را سوار شدند».

مشروح این گفتگو را بخوانید.

****

برخی می گویند خانم ابتکار که خیلی از تسخیر سفارت آمریکا دفاع می کند، چه طور فرزند خودش در آمریکا تحصیل می کند؟

مردم ایران در سال ۵۸ از تسخیر سفارت آمریکا دفاع کردند، یعنی تعبیر نشود به اینکه چند دانشجو این کار را انجام دادند و چند دانشجو دفاع کردند. این خطی است که عامدا دارد از آن طرف القا می شود که یک اتفاقی بود که چند دانشجو این اقدام را کردند. می خواهم بگویم ما درباره واقعه ۱۳ آبان واقعیت ها را بدانیم. واقعیتی بود که اگر مورد حمایت عظیم و گسترده مردم و امام قرار نمی گرفت، اصلا تبدیل به یک انقلاب دوم نمی شد. ۴۰۰ دانشجوی طراز اول دانشگاه های کشور در این واقعه شرکت داشتند که همه آگاهانه مشارکت کردند و از هیچ جایی خط نگرفتند. علت تسخیر سفارت هم بی اعتمادی مکرری بود که بعد از انقلاب درباره آمریکایی ها پیش آمد. مصادیقی از آمریکایی ها به دست آمد که مداخله در امور داخلی ایران بود؛ از همه مهمتر ورود شاه به آمریکا اتفاق افتاد. اینکه بعد از ۳۹ سال هنوز ما متهم می شویم، باید بگویم در این ۳۹ سال تحولات زیادی رخ داده است. همه آنچه ما درباره روابط با آمریکا داریم، صرفا ناشی از آن واقعه نیست. خیلی اتفاقات بعد از آن افتاد. در همین دولت در قالب برجام با آمریکا مذاکره شد که موفق بود و تفاهمی بین المللی هم حاصل شد. برجام در قالب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مورد اجماع جهانی قرار گرفت. بنابراین اگر ما بخواهیم تقصیر همه مشکلات {literal}{{/literal}در روابط ایران و آمریکا{literal}}{/literal} را به گردن جریان تسخیرکننده لانه جاسوسی در ۱۳ آبان ۵۸ بیاندازیم، نادیده گرفتن یکسری اصول و واقعیت های تاریخی است.

یک عکسی هم اخیر در فضای مجازی دست به دست می شد که آن را به شما منتسب کردند.

بله، یک عکسی هم جعل کردند، حالا از کجا پیدا کردند، نمی دانم. این عکس نشان می دهد یک آقایی برای خانمی {literal}{{/literal}کنار سفارت آمریکا{literal}}{/literal} قلاب گرفته و آن را به من نسبت می دهند که دروغ است. آن آقا معلوم نیست از نیروهای کدام گروه سیاسی اول انقلاب بود؟ در ضمن آن خانم هم دارد پوستر می چسباند. خاطرات من سال ها پیش منتشر شد. من روز سوم بعد از تسخیر وارد سفارت آمریکا شدم. بنابراین چنین عکس هایی همه جعلیات است تا ما را از اصل مسئله منحرف و افکار عمومی را به آن اتفاق بی اعتماد کند. معتقدم یک جنگ روانی با هدف نفرت پراکنی در جریان است تا افرادی که در کشور مورد علاقه و اعتماد مردم هستند، تخریب شوند، سرمایه اجتماعی کشور از بین برود و پیوند بین دولت و مردم گسسته شود. اینها همه سیاست هایی است که تحت عنوان جنگ روانی و نفرت پراکنی انجام می شود.

این جنگ روانی را خارجی ها دارند انجام می دهند یا مخالفان دولت؟

خارجی ها دارند انجام می دهند. کلیپ از آن طرف آب علیه من ساخته می شود. اولین اتهام من این است که «اسمم از اول نیلوفر بوده، برای اینکه خودم را انقلابی جلوه دهم اسمم را به معصومه تغییر دادم». در حالیکه واقعیت چیز دیگری است. در برنامه دست خط مادرم گفت «از اول اسم فرزندم در شناسنامه معصومه بود، پدرش دوست داشت اسم معصومه را روی او بگذارد اما من نام نیلوفر را دوست داشتم بنابراین او هم معصومه و هم نیلوفر است». خیلی از دختران ایرانی این طور هستند که یک نام ایرانی و یک نام مذهبی دارند اما این درباره من یک مسئله غریبی شده است.

به فرزندتان توصیه داشتید که از آمریکا به ایران برگردد؟

فرزندم سی و خورده ای سالش بود، اینجا درس خواند و کارشناسی ارشد گرفت. دنبال این بود که بتواند ادامه تحصیل بدهد، در رشته ای که دلش می خواست پذیرش گرفت. انتخاب خودش و خانواده اش بود که برای ادامه تحصیل به آنجا برود. خیلی ها می روند. فکر می کنم قبل از ترامپ سالی ۳-۴ هزار نفر، حتی جایی نوشته بود، یکی دو سال ۱۰-۱۵ هزار نفر برای ادامه تحصیل به خارج کشور می روند.

به آمریکا می روند؟

بله، آمریکا و جاهای دیگر برای ادامه تحصیل می روند. تحصیل در آمریکا تأیید خوی سلطه گری آمریکا نیست. در آمریکا تحصیل کردن از قدیم بود. خیلی ها رفتند آمریکا تحصیل کردند اما لزوما تحصیل در آنجا به معنای تأیید سیاست های دولت آمریکا نیست. در واقع استفاده از یک فرصتی برای تحصیل است. یک جوانی حق انتخاب دارد و می تواند انتخاب کند. نفاقی هم در آن نمی بینم. ضمن آنکه ممکن است دیدگاه های جوانان صد در صد در راستای والدین شان نباشد. ممکن است اقدامی که انجام می دهند مفهومش نقض یا رودرویی هم نباشد. او حق دارد که برای زندگی خودش تصمیم بگیرد. افرادی که این انتقادها را می کنند، اگر خودشان در موقعیت هایی باشند که بخواهند آزادانه تصمیم بگیرند، حتما از والدین شان می خواهند دخالت نکنند و اجازه دهند حق تصمیم گیری با خود آنها باشد. آن هم کسی که در سن سی و چند سالگی است. فکر می کنم استقلال رأی و استقلال نظر را باید محترم بشماریم.

فیلمی از شما مربوط به سال ۵۸ منتشر شده که از اعدام انقلابی گروگان های آمریکایی حمایت می کنید، صحت دارد؟

خیر، اعدام انقلابی نبود. این هم باز کار آن ور آبی هاست، ساخت و پرداخت جریان سلطنت طلب بود ولی در داخل یک عده خیلی خوب این اسب های زین کرده را سوار شدند. این مصاحبه برای ۳۹ سال پیش بود. من ۱۷ سال داشتم. در مصاحبه خبرنگار خیلی سعی دارد، موضوعی را القا کند. مصاحبه خیلی مفصل است اما حدود یک دقیقه و نیم آن را بریدند، خبرنگار آن روز با اصرار یک سئوالی را از من پرسید «اگر اینها واقعا آمریکایی ها حمله نظامی کنند دانشجویان چه کار می کنند؟» اما پاسخ من را براساس استراتژی جنگ روانی و نفرت پراکنی با تقطیع تحریف کردند که اصلا دروغ است. مردم باید هوشیار باشند ببیند این فیلم چگونه تقطیع شده، از کجا درآمده است؟ چه کسی به آن پرداخته است؟

این نکته را یادآور می شوم که شگفتی دیپلمات ها این بود که دانشجویان بدون اسلحه و خشونت وارد سفارت آمریکا شدند و هیچ گونه خشونتی هم به خرج ندادند. حتی نوار صحبت بعضی از کارکنان سفارت است که گفتند هیچ خشونت و درگیری وجود نداشت. حداکثر یکی دو گاز اشک آور حالا آن هم معلوم نیست از کدام طرف زده شد چون خود تفنگداران دریایی هم گاز اشک آور داشتند. بعدها نیز هیچ وقت دانشجویان دنبال این نبودند که بخواهند خشونت به خرج دهند. پزشکان درباره یکی از گروگان ها تشخیص ام اس دادند که فورا امام دستور آزادی او را صادر کردند. ضمن آنکه همان روزهای اول امام فرمودند «سیاه پوستان و زنانی که جاسوس نیستند آزاد شوند» که ۸-۹ نفر آزاد شدند. این مسئله انعکاس زیادی بین مردم آمریکا پیدا کرد که دو قشر آسیب پذیر، محروم از حقوق انسانی و مورد تبعیض آن جامعه یعنی زنان و سیاه پوستان آزاد شدند. هرگز دانشجویان رفتار تندی با گروگان ها نداشتند.

علت این اقدام دانشجویان چه بود؟

دانشجویان به اعتراض ورود شاه به خاک آمریکا این کار را انجام  دادند. دانشجویان تحلیل شان این بود که آمریکا در ایران کودتا کرده و احتمال اینکه دوباره کودتا کند خیلی بالاست. ۴-۵ سال پیش در شیلی و همان موقع در پامانا داشت کودتا می کرد، از آن روز تاکنون هم ۴۰-۵۰ کودتا در کشورهای مختلف انجام داد و در امور آنها دخالت کرد بنابراین اتفاق عجیبی نبود. این واقعیت ها را اگر جوانان بدانند، آن وقت می توانند قضاوت درستی کنند. البته دانشجویان هم شاید موافق بودند یک جاهایی زودتر می شد، هزینه ها را کم کرد. بعد از ۴۴۴ روز تمام این افراد با سلامت آزاد شدند و سالم به خانه شان برگشتند. یعنی ذره ای آسیب به یک نفر از گروگان ها در طول این مدت وارد نشد. این که دوره اش طول کشید تصمیم مجلس و امام بود. بعد از شکل گیری مجلس دانشجویان دیگر کاره ای نبودند.

یادمان نرود آمریکا و جریان همسو با آن ظرف ۴ دهه گذشته در جنگ های مختلف عامل کشته شدن ۵ میلیون کودک بودند. حالا بماند که چقدر خانواده ها آواره شدند، چقدر خانه ها و زندگی ها نابود شد. اینها واقعیت هاست. اینها واقعا اتفاق افتاد ولی در سفارت آمریکا هیچ اتفاقی نیفتاد. ما امروز روی پای خودمان ایستاده ایم و سرفرازیم اما خیلی از کشورهای منطقه زیر چکمه های ترامپ هستند و متأسفانه امنیت و زندگی های شان نابود شد. مشکل داریم و نمی توانیم انکار کنیم، حتما اتفاق ۱۳ آبان ۵۸ هزینه داشت ولی هزینه اش کمتر از فایده اش بود.

شرط بریتانیا برای بازپرداخت بدهی ۴۰۰میلیون پوندی به ایران

اقتصادنیوز:رسانه‌های انگلستان گزارش دادند «جرمی ‌هانت»، وزیر امور خارجه این کشور قصد دارد در ازای پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند بدهی ایران، خواستار آزادی یک محکوم امنیتی شود.

 به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تابناک، روزنامه تایمز گزارش داده ‌هانت در سفر به تهران، خواستار آن شده در ازای حل و فصل اختلافات بر سر بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران در پرونده خرید تانک‌های «چیفتن»، «نازنین زاغری راتکلیف»، شهروند انگلیسی که در ایران به جرایم امنیتی محکوم شده آزاد شود.

درخواست آمریکا از روسیه در مورد ایران

مریکا از روسیه در قبال مسئله ایران درخواستی را مطرح کرد.

به گزارش اسپوتنیک، جیمز جفری، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور سوریه گفت: ایالات متحده از روسیه خواسته است تا از نفوذ خود در دمشق و تهران استفاده کند تا ایران نیروهای خود را از سوریه خارج کند.

او در ادامه افزود: "ما از روسیه می خواهیم تا از تمام نفوذ خود بر دولت سوریه و ایران (بخاطر اینکه این سه کشور با هم در سوریه مبارزه می کنند)استفاده کند تا خروج تمام نیروهای تحت فرماندهی ایران از کل سرزمین سوریه به عنوان بخشی از تصمیم گرفته شده و خروج تمام نیروهای خارجی، به استثنای روسیه و بازگشت به وضعیت در سال 2011."

به گفته دیپلمات، واشنگتن این را یک گام منطقی می داند.

جفری افزود: و چه چیزی برای انجام این کار نیاز است- این مسئله دیگری است.

واکنش وزارت نیرو به خبر کشف سفره آب زیرزمینی در سیستان و بلوچستان

واکنش وزارت نیرو به خبر کشف سفره آب زیرزمینی در سیستان و بلوچستان 

اقتصادنیوز؛ هدایت فهمی، معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با رد مطالب ارایه شده در فضای مجازی درباره کشف یک سفره آب زیزمینی در سیستان و بلوچستان تاکید کرد: این مطالب حاوی اطلاعات دقیق نیست و نباید به مردم آدرس غلط داد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا؛ هدایت فهمی در اینباره گفت: از مرداد سال گذشته به منظور دستیابی به منابع آبی غنی در کاری مشترک بین وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استفاده از آب های ژرف در دستور کار قرار گرفت.

هدایت فهمی اظهار داشت: از چند ماه پیش با همکاری معانت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سیستان و بلوچستان فعالیت هایی آغاز شده و اکتشاف این سفره آب زیرزمینی در تداوم این فعالیت ها صورت گرفته است.

وی شرایط موجود در استان سیستان و بلوچستان و ضرورت رعایت مصرف آب را خاطرنشان کرد و گفت: احجام و برآوردهای اعلام شده در خصوص این سفره صحیح نیست و لازم است در چنین شرایطی با اطلاعات دقیق و رعایت جوانب لازم عمل کرد.

فهمی اطلاعات ارایه شده توسط یکی از روزنامه نگاران در این باره را غلط خواند و افزود: کیفیت آبی که در چنین عمقی به دست آمده باشد نمی تواند با آنچه بر اساس یادداشت این روزنامه نگار اعلام شده، مطابقت داشته باشد.

وی گفت: هنوز زود است به طور قطع در این ارتباط صحبت کرد و نیاز به کار پژوهشی و تحقیقاتی دارد.

این مقام وزارت نیرو، زمان دقیقی برای مشخص شدن نتیجه نهایی در این ارتباط ارایه نکرد و آن را منوط به فعالیت های تحقیقاتی مورد نیاز دانست.

منابع آب زیرزمینی، فوق استراتژیک هستند

وی اظهار داشت: منابع آب ژرف، منابع فوق استراتژیک هستند و این منابع باید برای نسل های آینده کشور که با شرایط بسیار سخت کم آبی روبه رو می شوند، مورد استفاده قرار گیرد و نباید این نوع آب ها را برای منافع آنی این نسل فقط هزینه کرد که از آب به صورت بهینه بهره برداری نمی کنند.

فهمی تاکید کرد: در شرایط فعلی بر تغییر رفتار مصرفی مصرف کنندگان تمرکز شود تا در حد نرم های جهانی مصرف کنند و سازگاری با کم آبی در هر شرایطی برای کشور ما نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت است.

شرایط آبی سیستان بسیار نامناسب است

این مقام وزارت نیرو، شرایط آبی استان سیستان و بلوچستان را بسیار نامناسب خواند و گفت: به دلیل خشکسالی های اخیر با وجود بارندگی ها در دیگر نقاط کشور، این استان شاهد کمترین میزان بارش ها بوده و مردم منطقه از نظر آب شرب در مضیقه هستند.

وی افزود: با توجه به وظیفه ذاتی وزارت نیرو در خصوص تامین آب شرب برای تمام نقاط کشور، برای تامین آب شرب سیستان و بلوچستان نیز از همه روش های موجود بهره خواهد گرفت.

نمک زدایی دریای عمان برای مردم سیستان و بلوچستان

وی یکی از روش های مد نظر وزارت نیرو برای تامین آب شرب مردم استان سیستان و بلوچستان را تامین این آب از طریق نمک زدایی آب دریای عمان عنوان کرد.

به گفته فهمی، در این ارتباط مطالعات انجام و به بخش خصوصی و بسیاری از سرمایه گذاران مجوزهای لازم داده شده است.

اگر آبی در سیستان یافت شود برای مردم استفاده خواهد شد

این مقام وزارت نیرو همچنین تصریح کرد: اگر آبی در سیستان و بلوچستان یافت شود که از منابع آب تجدیدپذیر بوده و کیفیت مناسبی داشته باشد قطعا از آن برای تامین آب شرب مردم استفاده خواهیم کرد اما اگر از نوع آب های غیر قابل تجدید پذیر باشد از این آبها برای اهداف مختلف مگر در شرایط اضطرار استفاده نمی شود.

گفتنی است، نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی چندی پیش درباره کشف یک سفره آب زیرزمینی جزئیاتی ارایه و اظهار کرده بود: کار این چاه بزرگ با عمق هزار و 200 متر آغاز شده و آب آن هم به صورت آرتزین و قابل شرب است.

به گفته حبیب الله دهمرده، این نخستین چاهی است که به این شکل و عمق مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و اگر لازم باشد تا عمق 5 هزار متر هم ادامه پیدا خواهد کرد.

دهمرده این را هم گفته بود که بر اساس نظریه کارشناسان، آب زنده و جاری است و آب مرده‌ای نیست.

در فضای مجازی برخی مطالب حاکی از این است که این سفره آب زیرزمینی، از کوههای هندوکش و از طریق منطقه سیستان وارد ایران می شود و پس از سپری کردن منطقه کویری ایران، به خلیج فارس و دریای عمان می ریزد. عظمت این سفره آبی که به شکل رود در عمق 1000 متری زمین در جریان است.

برپایه نوشته های فضای مجازی، اکنون مجموع مصرف آب شرب کشور طبق آمار سال96 حدود7 میلیارد متر مکعب است و این سفره زیر زمینی به تنهایی بیشتر از 1000 میلیارد متر مکعب آب سالم و شیرین (معادل حدود173 سال مصرف آب شرب کل ایران) در خود جای داده است.

ادامه مطلب ...